16/11/07

Fa molt fred... i què?

Avui estic bé,

Per molt que la gent s'aixequi avui amb el nas vermell i els dits dels peus congelats, tinc un bon dia. Potser perquè és divendres? Podria ser. Potser perquè comença a funcionar la C-2 de Rodalies? Andaya! Potser perquè m'ha fet gràcia la broma assajada d'en Zapatero a 'Buenafuente'? No sigueu il·lusos!
En realitat no sé perquè tinc un bon dia, però una de les possibles causes és que ahir hi va haver, per fi, una d'aquelles noticies que només es donen un cop l'any: una BONA noticia, en majúscules. I de les importants, de les que haurien de marcar època. Ahir es van reunir a Badalona representants de diverses religions (islàmics, jueus,...) per explicar acudits precisament religiosos. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de la vila i Unescocat, vol treure ferro a la contraposició d'idearis religiosos.
Crec que actes com aquest (que es repetirà dilluns a Barcelona a Nou Barris) serveixen més que qualsevol xerrada d'acostament o qualsevol acte de trobada culinaria. Si hi ha una cosa que tenim tots a dins siguem d'on siguem i creiem el què creiem (o deixem de creure) són les ganes de riure. Només hi ha dos fets transversals en tota la humanitat: l'humor i el sexe, però el segon està massa condicionat per la societat. En canvi, el primer és visceral, sense condicionar tant. És clar que existeix l'humor anglès, el català, etc... però tothom riu quan a algú se li trenca el cinturó i li cauen els pantalons al mig de la Rambla (bé, tothom menys ell).
Ja que no seria políticament correcte una trobada sexual de totes les religions, una trobada per riure junts és el millor possible. Esperem que duri.

La (modesta) recomanació: Ara que ve el cap de setmana, una recomanació per repanxingar-se tranquilament davant l'ordinador i passar una estona divertida sense haver-se de moure. Fa un temps vam rebre amb alegria un joc que només constava d'un arxiu excel, anomenat Nanosounds, que et retava a escolar 1 segon d'una cançó i endevinar el títol i el grup que la cantava/tocava i en apuntar-la et deia si era correcte o no. Això repetit 100 vegades. Amè, actiu i sobretot un repte que agrada. Doncs a partir d'aquesta iniciativa han nascut milers de jocs iguals, que no necessiten instal·lació, simplement baixar-se d'internet un full d'excel que ocupa ben poc. Posats a recomanar, hi ha una web que els ajunta tots, que reclama registrar-se, però que val molt la pena. Excels amb preguntes de tot tipus, des de cinema fins a futbol, des de paisatges del món fins a mites de la cultura grega, des d'actrius porno fins a personatges dels Simpsons: Batallitas. Una opció ideal per passar una estona divertida, sol o amb companyia, i calentet a casa en dies de fred com els que ens esperen.