12/1/11

I si va en serio?


Avui estic indefinit,

Des del comunicat d'ETA que no sé definir-me. Per una banda, tots tenim clar que és impossible fiar-se d'un col·lectiu terrorista, i menys si tenim en compte els exemples més recents de les seves treves. Per altra, també tenim clar que aquesta treva és diferent, almenys per la seva verbalització i context. Per tant no sé si ser optimista o escèptic.

El què sí que tinc clar és que des del govern s'ha de ser escèptic, però mai tancar-se a cap possibilitat. És inconcebible que la Moncloa surti i digui "ala, tot arreglat, passem a un altre tema", això seria molt bonic, però també ho seria que ploguessin bitllets de 500. Cap de les dues coses passarà. Però crec que des de Madrid han d'intentar deixar alguna porta oberta, ni que sigui entreoberta, per donar una sortida a la situació.

Hem de seguir creient en un procés de pau acceptat per la gran majoria dels afectats i aquest procés passa, inevitablement, per una cessió conjunta i un acostament de posicions. Que no un oblit total dels successos.

Per acabar, reafirmar-me en l'esperit positivista, per tant, necessito criticar aquesta onada d'escepticisme gairebé negativista. No tenim perquè creure'ns ETA, això sí, ja posats, millor que declarin una treva verificable, que no que callin i matin, no?

Sincerament, no s'ha de demanar al govern estatal que es fii dels terroristes, però sí que confii en una solució.

Una (modesta) recomanació: Avui toca mode Auto-Bombo On, ja que comencem l'any a RCB. Aquesta nit a les 23 hores el Tot està inventat comença l'any parlant dels 'pastelitos' que menjàvem de petits, dels morts més oblidats de l'any i del naixement d'una nació. Tot amb la intenció de recordar el passat i riure una estona. I si cal comprar a algun oient, quina millor manera de fer-ho que sortejant un vol per a dues persones? Doncs això, participeu al programa i demà podeu guanyar un vol.

Prometo una recomanació menys onanista pel proper post