11/12/07

Estudi General de Mediocres

Avui estic crític,

Sobretot perquè ja fa temps que dura la broma. Avui s'ha donat a conèixer la tercera onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM) i, evidentment, cada mitjà ha decidit donar la notícia per on més li convenia. No serem il·lusos, i donarem per fet i per lícit que cada empresa treballa per ella mateixa, no ho criticarem, però l'excés s'ha posat massa de moda. Que el portal Telenoticies.cat obri explicant que en Bassas és líder d'audiència a la seva hora és comprensible, acceptable. Que el web de RAC1 ho faci explicant que és la cadena que més creix també s'entén, faltaria més. Ara, a partir d'aquí el què no s'entén és que siguin incapaços de donar tota la informació. És normal que escullin la forma més positiva per ells a l'hora de donar les dades, però el més fort és que NOMÉS donen això.
L'únic portal que dóna tota la informació important és el de la Cadena SER, que fa un seguit de podis dels tres programes més escoltats de ràdio a cada hora. En aquest cas diríem que compleixen amb els requisits, però clar, ells ho tenen fàcil perquè dupliquen i tripliquen al segon en cada cas. Així no m'estranya que ho diguin. A més a més, en aquest oasi on la informació es dóna és on, paradoxalment, més tendenciosos es posen a l'hora de donar-la, i sinó fixeu-vos la forma de parlar de la competència, a la que citen sempre a través de sinònims (intentant desacreditar-los). Vergonyós, amb totes les lletres.

La (modesta) recomanació: Mira, avui que parlem de tendenciosos recomanaré un vídeo que he vist a un dels programes més horriblement utilitzats i més prepotents que s'han fet mai: Noticias Cuatro Deportes. El patètic Manolo Lama (i ho dic perquè és, com deia, prepotent i tendenciós, però a part la seva preparació del programa és nul·la) ha posat un vídeo que m'ha fet riure d'allò més: les cantades de Marco Ballotta, el porter de la Lazio que s'enfronta avui al Real Madrid. El programa no s'hauria de veure (jo només ho faig perquè fan publicitat als Simpsons), però almenys, del perdut, treu-ne el què puguis i en aquest cas n'hem tret una riallada. Tendenciosa, indigna, falsa, però una riallada si més no.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tens raó és vergonyós. Més quan l'EGM és una simple enquesta a peu de carrer. No hi ha instruments de medició ni res que sigui fiable. Si a mi em pregunten diré Catalunya Radio i Rac1 perquè són les dues que escolto i que fan programació decent i en català. Però els partits del Madrid poso la Ser i això no ho contempla en lloc. Sincerament, l'estudi aq és una collonada.

Ja veus com va... ahir el Basté feia bandera que les privades ho explicaven tot...

Per altra banda, almenys jo tinc la sort de dir que treballo en un mitjà que sempre citem la font i fins i tot posem el link, tant si és a una entrevista a la vanguardia com a el periódico o catalunya ràdio.